Bloesemrit

Evenementen
bloesem
Datum: zondag 21 april 2024 09:30

Locatie: Ports du Ski  |  Plaats: Ridderkerk, Nederland

De Bloesemrit, uitgezet door Marco T.

LET OP: het veer aan het eind van de toretocht in de Biesbosch is uit de vaart, Je kunt bij Gorichem de brug nemen richting Rotterdam.

De bloesemrit anno 2024 heeft alles wat een mens op de motor wil: dijken, kleine polderwegen, bloesem, bossen, bomen en water; grote steden zijn vermeden. De rit is ruim 270 km lang en het eerste gedeelte is wellicht nog bekend terrein.

De koffiestop is na 76 km in Beusichem bij ’t Veerhuys (gereserveerd). Wil je niet in dit historisch pand je koffie nuttigen, dan kan het altijd nog op het prachtige dorpsplein van Beusichem zelf bij De Buren Beusichem. Overigens ’t Veerhuys barst van historie. Hier verdronk Jan van Renesse in het water na de moord op Floris V.

Wij gaan na de koffie met een (veilige) veerpont (1,80)  naar de overkant voor deel 2 van de bloesemrit. Deze rit kenmerkt zich door kastelen, bossen en bloesem. Via landgoed Sandenburg (eventjes gas minderen en naar rechts kijken)  gaan we door. Deze omgeving staat bol van nog meer landgoederen en kastelen. De rijke tak van Nederland is daar ruim vertegenwoordigd. Eventueel een defilé bij landgoed Broekhuizen? net zoals die tientallen ferrari's vorige week gedaan hebben?

Door de bossen van Doorn en Leersum komen we tenslotte bij de “beruchte” berg van Amerongen. Een druk stukje omdat hier veel wielrenners en recreatieve fietsers deze berg proberen te beklimmen.

We gaan verder met de Utrechtse Heuvelrug en daarna gaan we weer zuidwaarts  en nemen we voor de tweede keer de veerpont (1,80). Zo'n 70 km vanaf de koffiestop is er gereserveerd in Hemmen waar je behalve pannenkoeken ook lunchgerechten kan bestellen. De restaurants in deze regio zijn schaars. Vindt je het te vroeg dan kan je ongeveer 20 km verderop een snelle hap bij Ochten  bestellen en nuttigen voordat je nog meer dijken volgt en het water oversteekt.

Geen zin om de hele rit uit te rijden, dan kun je bij Echtfeld (tank gelegenheid) de A15 op. Ruim 75 kilometers snelweg dan voordat je thuis bent.

De rit zelf gaat verder over het land van Maas en Waal, waar we op een gegeven moment praktisch op de provinciale grens van Gelderland en Noord-Brabant rijden. Zaltbommel rijden we snel voorbij voordat we weer het bloesemgevoel oppakken. Tenslotte nemen we onze 3e veerpont (2,05) voordat we de laatste kilometers naar huis rijden.

Stop adressen:

't Veerhuys: Veerweg 7, 4112 PC Beusichem 

Pannenkoekenboerderij aan de Linge, Molenstraat 18, 6672 LA Hemmen

M. Tholens

 

Adres
Portes du Ski, Pottenbakkerstraat 18
Nederland

 

Alle datums


  • zondag 21 april 2024 09:30

Powered by iCagenda