Het 75-jarig bestaan van de Ridderkerkse motorclub Ons Genoegen werd afgelopen zaterdag gevierd met een jubileumrit vol nostalgie. Met 28 motoren werd gereden langs plekken die veel herinneringen oproepen bij de leden van de in 1945 opgerichte motorclub. Daarbij het voormalige Raadhuidplein in Ridderkerk. Het vroegere Café Sport, bekend als Heijman, was het eerste clubhuis van MC Ons Genoegen. Op het Raadhuisplein werd ook vergaderd en geweest bij Het Pleintje, voorheen het TP-huisje bij de bushalte. De motorclub had ook lang een gastvrij onderkomen bij het recent van de Kerkweg verhuisde Portes de Ski. Er werd ook gereden naar Rijsoord. Daar kwam de club bij De Theetuin toen het nog een blokhut was, later had men er in de zaal een onderkomen. Ook in het voormalige gebouw van Harmonie Slikkerveer is Ons Genoegen jarenlang gastvrij ontvangen en is menig feest geweest. Iets verder dan waar nu de Jan Luykenstraat is, nabij de Havenstraat, werd een motorcross georganiseerd. "Toen was de crossclub nog niet afgescheiden. Dat kon allemaal in die tijd” vertelt Koos Geskus, de nostalgische rit van twee keer 18 km uitstippelde. Op de Verbindingsweg organiseerde de club ooit eens een heuse Motorsprint: "Dat kon in die tijd zonder te veel problemen.”
Bijzonder was ook de motorshow die de club organiseerde in Ahoy'. Daar was veel geld mee gemoeid, maar het bleek achteraf een kaskraker. Er werd ook gereden naar Stationscafé Bestebreurtje en naar de Kilweg, waar in de vorige eeuw een fotoshoot voor Honda was voor een paginagrote advertentie in de motorbladen. Veel van de leden van Ons Genoegen stonden daarop. Honda Nederland was toen gevestigd in Ridderkerk. De leden rijden zeker niet allemaal op een Honda. Bovendien waren er bij de nostalgische rit was oude 'beestjes', zoals een Harley Davidsson uit 1940 en een Norton uit 1938.

Naast de foto is er ook een film gemaakt door Hannie (100 MB groot, dus het duurt even voor de film is geladen): Film 75 jaar

 Jubileumfoto_2022.jpg

Bron: weekblad De Combinatie Ridderkerk