Hallo allemaal.

Ik ben zeg een jaar lid van deze motorclub.
In een van de laatste clubbladen werd er een vrijwilliger gevraagd om te helpen met het clubblad.
Omdat ik nu officieel gepensioneerd ben zou dat moeten kunnen toch?

Eerst even voorstellen: mijn naam is Dick Broeke. Dus alweer een mannetje op de vereniging erbij. 

Mijn gegevens zijn als volgt, bijna 40 jaar getrouwd ( met de zelfde, wel burgerlijk he ). Wij hebben een getrouwde zoon en klein zoon en een knappe vrijgezelle dochter van 30 jaar. Mijn leeftijd is net 65 jaar en rijdt op een Yamaha Bobber XVS950CU. Toen ik 60 jaar werd heb ik mijn motorrijbewijs gehaald en gelijk een Yamaha Virago 1100 gekocht.Gemiddeld rij ik zo’n 10.000 km per jaar waarvan de meeste km met de vakantie in o.a. Duitsland, Italië, Portugal en Noorwegen.

Vele keren kon ik niet mee met een clubrit o.i.d. want, of de duivel er mee speelt, er is altijd wat in onze agenda op dat zelfde tijdstip. Dan weer een trouwerij, verjaardag of weekendje weg of en niet het op de laatste plaats een vakantie.

Het zal je niet verbazen maar ook ik wil jullie vragen om zo af en toe wat copy in te sturen voor het clubblad. Dat is wel zo leuk voor iedereen zodat er wat gelezen kan worden op een regenachtige dag. Je hoef geen schrijver te zijn om iets naar de club te sturen, je kan ook een seintje aan een bestuurslid of mij geven. Dan maken we een afspraak en kom ik langs of je komt naar mij.
De koffie staat klaar, wel zo leuk, kunnen we gelijk beter kennis maken en ervaringen uitwisselen. Het hoeft geen hoogdravend verhaal te worden maar het is toch leuk iedereen weer beter te leren kennen. Bijvoorbeeld je motorervaringen, zoals op vakantie gaan, TT-assen, navigatie, routes, onderhoud motor en zo zijn er legio onderwerpen te bedenken, die je kunt delen met het clubblad. Wat voor jou gewoon is kan best interessant zijn voor een ander.

Mocht je daar geen zin in hebben dan kan ik ook een vragenlijst naar je toe mailen. Welke je dan kan invullen en retourneren. Dat kost je maar zeg een half uurtje en dat eens in de zeg 8 jaar moet kunnen toch?

Wat mij zelf betreft, mijn eerste korte vakantie met een vriend was middels hotels naar Duitsland.
Mijn 2e vakantie ook in hotels, 14 dagen met een vriend naar de Dolomieten.
3e en 4e vakantie alleen met tentje 3 weken naar Noorwegen cq Portugal.
Vorig jaar weer 3 weken met tentje via Zweden weer naar Noorwegen.

Wat leuk is om alleen op vakantie te gaan is het doen waar je zelf zin in hebt. Je hebt geen rekening te houden met een ander, want meestal doe je de zin van de ander. Maar vooral als je alleen bent, wordt je eigenlijk altijd wel ergens op de camping uitgenodigd voor koffie o.d. en men spreekt je aan en zo leer je die mensen kennen. Voorbeeld: ik stond op een camping in Denemarken en ik ( het was half negen in de morgen ) was bijna klaar om te vertrekken. Mijn Deense buurman stelde de domste vraag aan mij n.l of ik koffie luste....... Ik vertrok om half 1, heel gezellig. Hij vertelde dat de benzine in de ochtend goedkoper was dan de rest van de dag. Zo kan ik wel door gaan. Iedere dag maak je wel leuke, bijzonder dingen en mensen mee. Echt, als ik thuis kom heb ik bergen verhalen en ervaringen met andere mensen. 

Zo kwam ik in juni vorig jaar op een camping in Neset ( Noorwegen ) een Noor tegen. Mijn planning was 2 nachten op die camping ( want het is daar goed viswater en een prachtige omgeving ). Hij nodigde me na onze eerste ontmoeting om met zijn boot een dag samen te gaan vissen. De dag daarop zijn we ( op twee motoren ) een rondje in de besneeuwde bergen gaan rijden. De volgende dag zijn we elanden gaan spotten en nog een dag vissen. En zo werden het 5 nachten. De Noor woont in Kristiansand. Het toeval wil dat we in september een kleine cruise maakte waarbij de laatste haven Kristiansand was en je raad het hij was daar ook. Hij heeft zijn stad aan ons laten zien en hij stelde voor om dit jaar 4 weken samen, met het tentje mee, door zijn land te toeren zodat hij mij de hoogtepunten kan laten zien.

Dus dat gaan we heel juni doen. Het is echt een fantastische land maar ook fantastische mensen.

Ik sprak ook een andere Noor die ons uitnodigde om naar zijn vakantiehuis te komen en daar een paar dagen met zijn boot op het meer te vissen. De Noren zijn echt vriendelijk echter jij moet zelf meestal wel de eerste stap zetten. Wordt vervolgd na mijn vakantie in Noorwegen.

Hierna nog wat links naar wat foto’s.

Preikstole
https://www.google.no/search?q=preikestolen&biw=1069&bih=740&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwiF3PjEs4PLAhUBtywKHTCMDxIQ_AUIBigB&dpr=0.9#imgrc=BvjZaYMnw-ieXM%3A

Kjerag
https://www.google.no/search?q=Kjerag&biw=1069&bih=740&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwibsvam-5TLAhWFJ5oKHdqjA9kQ_AUIBigB&dpr=0.9#imgrc=e9_B6NAggMbr0M%3A

Groetjes

Dick Broeke