Op Koningsdag worden elk jaar weer een aantal verstandelijk beperkte blij gemaakt met een rit in een vrachtwagen. De stichting "Help Eens Een Handje" slaagt er voor de 20ste keer in om een groot aantal vrachtwagens hiervoor bij elkaar te krijgen. Door de medewerking van veel bedrijven en chauffeurs die met veel plezier de tocht rijden is het mogelijk om deze dag te organiseren.

De truckers zijn het meest zichtbare deel van dag. Maar zoals bij ieder evenement zijn op de achtergrond zijn er veel mensen actief om van als en nog wat te regelen zodat het geheel in goede banen loopt. Een deel van de vrijwilligers zijn de verkeersregelaars, zij zorgen ervoor dat de stoet soepel door Ridderkerk kan rijden. Een grootdeel van de verkeersregelaars verplaats zich op de motor omdat deze makkelijk ene naar de andere locatie te kunnen rijden. Voordat je als verkeersregelaar mag optreden moet je gecertificeerd worden. De organisatie regelt dat je de instructie kunt volgen zodat je aangemeld wordt bij het evenement. De afgelopen twee jaar hebben diverse leden van MCOG deelgenomen. Wij hebben hierbij ook een avondje in de praktijkervaring opgedaan onder leiding van een politieagent. Suzan, Ronald Maatman en Peet van Dam hebben dit jaar voor de tweede maal deel uitgemaakt van de verkeersbegeleiding. Jan Meijer heeft in 2015 ook deelgenomen.

Stichting "Help eens een handje" is altijd op zoek naar verkeersbegeleiders. Daarom willen we hierbij een oproep doen om erover na te denken je in 2017 aan te melden wanneer er weer een nieuwe truckersrit is.

Waar doet iedereen het voor? De brede glimlach op de gezichten van de passagiers! Voor de passagiers is rondrijden, zwaaien naar al die mensen langs de kant van de weg en vooral flink de luchthoorn gebruiken, is natuurlijk een geweldige ervaring. Neem je oordoppen maar mee. Het lawaai is ongekend luid. En natuurlijk voor het goede doel en de gezelligheid! 
logo.png 

Op de facebookpagina van de stichting zie je de vele positive racties van de deelnemers. Mocht je volgend jaar ook mee willen helpen: vraag even aan Suzan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) naar de contactgegevens van de organisatie.

Een paar foto's van het evenment:

_MGL3604.jpg

Even wachten nog....

_MGL3609.jpg

Het kan natuurlijk ook op de brommer!

_MGL3612.jpg

En een oude bekende: Cees Groeneboom, jarenlang sponsor van de motorclub geweest.

 

_MGL3633.jpg

Het terrein van Arie Kreuk is de start van de rondrit. Maar eerst koffie en tompoezen voor vertrek.

_MGL3637.jpg

Ook leuk: een bus tegenhouden. Of de passagiers er blij mee zijn......

 

_MGL3644.jpg

Je kunt veel gehandicapte passagiers in een dubbeldekker kwijt. Het plezier met zijn allen is groot.

_MGL3647.jpg

Dit lijkt me leuker dan een brandje blussen :-)

 

_MGL3651.jpg

Er rijden mooie exemplaren rond. Wat te denken van de Peterbilt!