Beste motorvrienden,

De heer Bas Romeijn heeft een erg leuke film uit het verleden van onze motorclub gemaakt. De tekst en de link naar de site van Bas Rmeijn staan hieronder. Een bezoek aan zijn website is zeker de moeite waard als je belangstelling hebt voor de historie van Barendrecht en Rotterdam.

Namens de motorclub bedankt!

1946 De motorclub gaat op pad

De oorlog is voorbij en met hernieuwd elan gaat men aan de slag, want er is veel te doen. Puinruimen en opnieuw beginnen met de leuke dingen in het leven. En in die sfeer word de Motorclub “Ons genoegen `45” opgericht. De nu gepubliceerde film “1946 De motorclub gaat op pad” laat zien dat de motor ook toen al populair was.

We zien in de film motor liefhebber Piet Bestebreurtje, eigenaar van het Stationskoffiehuis in Barendrecht en( vader = oom) van de latere coureur John Bestebreurtje, in actie. Geen wonder, want vanaf zijn etablissement vertrekken de vele deelnemers aan de motorrit. Het lijkt er zelfs op dat hij één van de organisatoren is. Het is daar een enorme drukte en een prachtig gezicht, al die verschillende historische motoren met hun berijders in leren jassen. Het moet voor toen een belangrijk evenement geweest zijn want burgemeester Beelaerts van Blokland van Barendrecht is er bij en verderop zien we de huisarts Dr. Dros in gesprek met Janus Bakker, de grondlegger van het bedrijf Bakker Barendrecht.

Na de start verplaatst de camera zich naar de Waalweg in Rijsoord in de buurt van de herberg “Het wapen van Rijsoord” om daar de doorkomst van de deelnemers te registreren. En tot slot is iedereen weer present in het Stationskoffiehuis voor een gezellige nazit.

https://basromeijnfilms.blogspot.com/

Voor meer filmpjes van Bas Romeijn:

Bekijk het videoblog met historische films en podcasts over de regio Rotterdam en Barendrecht op
https://basromeijnfilms.blogspot.com
En podcasts op https://soundcloud.com/bas-romeijn-825305263

https://www.facebook.com/basromeijnfilms