Op 30 april is de Bloesemrit weer verreden. Het was fris,maar het zonnetje scheen gelukkig wel. Een aantal foto's van de rit staan hieronder. Als er nog meer foto's zijn, stuur die dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ze worden dan toegevoegd.

 

En een video staat achter deze link: video Bloesemrit

 

 

Afgelopen zondag, 27 maart 2022, hebben we met een grote groep de (gelukkig niet zo) Frisse Neuzenit gereden. De tocht ging door Zeeland. Een foto impressie staat hieronder.

 

Met dank aan Henriette voor de organistie van de rit.

 

Beste leden van MCOG ‘45,

Nu het einde van dit jaar al weer in zicht is, kijkt het bestuur even terug op dit afgelopen jaar 2021. Ondanks dat we nog steeds in de ban van het Corona virus waren, konden we toch onze ritten rijden, al dan niet met wat aanpassingen.

De tourcommissaris heeft de tourcompetitie goed bijgehouden en daar is toch weer een winnaar uitgekomen die onze felbegeerde trofee mag gaan ontvangen!
We willen alle vrijwilligers die de ritten mogelijk hebben gemaakt weer erg bedanken voor hun inzet en medewerking. We hopen volgend seizoen weer op jullie medewerking te mogen rekenen.
En daarbij dus ook gelijk een oproep aan de leden, wil je ook eens een rit uitzetten voor de club? Aarzel niet en geef je op! Eventueel kunnen we je helpen vanuit het bestuur als je het nog nooit gedaan hebt. Laat maar weten.

Nog wat zakelijke dingen van de bestuurstafel;
Reserveer alvast 12 maart 2022 in je agenda, dan zal de ALV plaatsvinden. Hou hiervoor de site in de gaten.
Voor het seizoen 2022 gaan we weer contributie innen, zoals deze is vastgesteld in de ALV van 2021.
Paul Demon heeft aangegeven te stoppen met zijn functie van algemeen bestuurslid binnen het bestuur. Lijkt het jou leuk om mee te praten over het wel en wee van de club? Heb je een paar keer per jaar tijd voor een vergadering en vind je het af en toe leuk iets te organiseren voor de club? Geef je dan op bij één van de bestuursleden.

Ook willen we Jan Hartingsveld bedanken voor zijn jarenlange inzet m.b.t. het bijhouden van de ledenadministratie.
Willen jullie niet vergeten om wijzigingen van mail, woonadres of iets anders door te geven aan Peter Reuvers. Zo kunnen we jullie up to date blijven informeren over het wel en wee binnen de club.

Dan nu de langverwachte uitslag van de tourcompetitie:

1. Leo Snijders 1766 km
2. Gijs Molle 1589 km
3. Rob Dubbeldam 1539 km

Inmiddels heeft Leo de wisselbeker in ontvangst genomen, zie bijgevoegde foto.

 IMG-20211208-WA0006.jpg

Hele fijne feestdagen toegewenst met een ieder die jullie lief is en blijf gezond!

Het bestuur.

Rijden in een groep. We doen het allemaal zeer regelmatig natuurlijk. Alleen niet in het najaar.
In dit artikel vindt je een paar tips die je helpen om dit goed en veilig te doen.

Afspraken maken:
Klinkt heel logisch maar wordt vaak vergeten. Dit kunnen afspraken zijn over van alles. Denk hierbij aan wat te doen als er iemand verkeert rijdt, om hoeveel kilometer tanken of naar hoeveel uur/km stoppen. Iedere groep heeft zijn eigen regels.

Rij in formatie:
De meest gebruikte en bekende formatie is de baksteen formatie. De voorste rijder rijdt links op de rijstrook, de volgende rechts en die daarna weer links enz. Het voordeel hiervan is dat je het meeste overzicht en afstand houdt zonder dat de groep heel groot wordt.

Posities in de groep:
Een wat ervaren rijder, bij voorkeur iemand die de route kent, rijdt voorop. Daarna volg je elkaar op qua vermogen en ervaring. Met degene met de minste ervaring en vermogen eerst. De meest ervaren sluit weer achteraan, hij kan dan de gaten dichtrijden en het overzicht bewaren. Voorop rijden wordt vaak wel ervaren als erg intensief, het is dus goed om een keer afwisselen. Maar ook dit spreek je af.

Maar ook de positie ten opzichte van je voorganger is belangrijk. Houdt genoeg afstand en zorg dat de voorrijder je kan zien in zijn spiegels, zodat hij weet dat je er nog bent en de groep nog volgt.

Haal niet in:
Dit is gewoon een vuistregel! Ga niet elkaar lopen inhalen. Of degene voor je moet een seintje hebben gegeven dat je er langs mag/kan. Anders kan het voor heel vervelende situaties zorgen.

Het inhalen van het overige verkeer kan heel goed, maar houdt hier wel rekening mee dat de rest of in ieder geval een groot gedeelte van de groep wel mee kan. En volg niet blindelings je voorrijder, altijd zelf kijken!

Vertrek met een volle tank:
Klinkt heel vanzelfsprekend maar gebeurt niet altijd. Tank ook ruim op tijd en altijd. Niet elke motor haalt meer dan 200 km op een tank. En je wilt niet degenen zijn die zijn handje op moet steken en je op zoek moet naar een tankstation. Dat krijg je namelijk nog lang te horen.

Spreek af waar je wacht:
Bij elke richtingsverandering van de route is het handig om even te wachten of in ieder geval te controleren of degene achter je dit ook door heeft en volgt. Maak hier ook weer duidelijk afspraken over zodat niemand verdwaald. Spreek dan meteen ook af wat je doet als er iemand kwijt raakt. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren.

Spreek de route door:
Een groot deel van de motorrijders rijdt met navigatie. Maar niet iedereen met hetzelfde type, versie en instellingen. Bekijk van te voren even met elkaar of het klopt en zo niet, spreek af wat je doet. Wij spreken altijd af wat de navigatie ook zegt volg de voorrijder. Je kan hem een seintje geven als je denkt dat die het fout heeft.

Als er lastige punten in de route zitten en je weet het, meld dit even. Kan een hoop ergernissen voorkomen.

Tot slot:
Rij met je verstand, in je eigen tempo. In een groep rijden is leuk, maar je blijft allemaal individuele motorrijders met je eigen tempo en eigen kunnen. Ga hier vooral niet overheen en laat je niet gek maken door de groep.

Hallo motorvrienden,

Mijn naam is Paul Bosschieter, 63 jaar, ik woon sinds 1977 in Ridderkerk. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als transportbegeleider van Exceptioneel Transport. 

Mijn eerste rijbewijs was motorrijbewijs, gehaald op mijn 18de. Toen maar een paar jaar motorgereden en sinds twee jaar weer mijn hobby opgepakt.

Het lijkt me leuk en gezellig met gelijkgestemden mooie tourritten te maken.

Tot snel.

Met vriendelijke groet,

Paul 

Hallo allemaal,

Mijn naam is Chantal Weber, ik ben 20 jaar jong en ik woon in Zwartewaal.
Doordeweeks ben ik aan het werk in een salon als kapster. In het weekend ben ik vaak met mijn vriend en hopelijk in de toekomst op de motor te vinden op de zondag.

Ik heb 2 weken terug mijn motorrijbewijs gehaald en nu aan het proeven op de motor van mijn broer. 

Ik hoop snel mee te rijden met een motorrit.

Tot dan.

Chantal Weber

Hallo motorvrienden,

Mijn naam is Terry Wisse, ik ben 55 jaar en Rotterdammer van geboorte, ben jaren woonachtig geweest in Schiedam, Ik ben (een gescheiden) vader van een dochter van 24 en een zoon van 17 jaar oud, ik ben al 15 jaar werkzaam bij Welzijn Ridderkerk (voorheen Sport en Welzijn) en dus redelijk bekend in Ridderkerk.
sinds mijn 20e ben ik in bezit van mijn motorrijbewijs maar zo als het denk ik vaak gaat toen mijn kinderen jong waren jaren geen motor gereden. Sinds een jaar of 6-7 af en aan weer gereden, ben geen racetype maar een ontspannen rijder. Vorig jaar een andere motor gekocht en verhuisd naar Ambacht. Ik kwam de club tegen op internet en dacht dat is leuk, nu lid geworden en hoop een hoop leuke tochten mee te gaan maken met m’n zoon (toekomstig motorrijder) en familielid.

Ik verheug me erg op gezelligheid en mooie ritten met gelijkgestemden.

Tot snel.

Terry Wisse

Beste motorvrienden,

Op 9 februari is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van MC Ons Genoegen '45. De zaal is open om 20:00 uur, de vergadering start om 21:00 uur.

Locatie: Portes du Ski

De agenda van deze avond:

 1. Opening
 2. Goedkeuring Agenda ALV 2019
 3. Goedkeuring Notulen ALV 10-2-2018
 4. Jaarverslagen
 5. Kascommissie
 6. Bestuursverkiezingen
 7. Vooruitblik 2019
 8. Evenementen 2019

Wat

Wanneer

Wie

Frissenneuzenrit

Zaterdag 23 Maart

 

Bloesemrit

Zondag 12 Mei

 

Hemelvaart

29 Mei t/m 2 juni

 

St Joris

Zondag 16 Juni

 

Zomerrit

Zaterdag 13 Juli

 

Zomervakantierit

Zaterdag 24 Augustus

 

Pannenkoekenrit

Zondag 22 September

 

Snertrit

Zaterdag 19 Oktober

 

Eindejaarsavond

Zaterdag 7 December

 

 10. Rondvraag

 11. Sluiting

De bijbehorende documenten staan hieronder. Klik op de link om het bestand te bekijken of te downloaden naar je computer.

Beste motorvrienden,

Op 7 maart is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van MC Ons Genoegen '45. De zaal is open om 20:00 uur, de vergadering start om 21:00 uur.

Locatie: Portes du Ski

De agenda van deze avond:

 1. Opening
 2. Goedkeuring Agenda ALV 2020
 3. Goedkeuring Notulen ALV 2019
 4. Jaarverslagen
 5. Kascommissie
 6. Bestuursverkiezingen
 7. Vooruitblik 2020
 8. Evenementen 2020

Wat

Wanneer

Wie

Frissenneuzenrit

Zaterdag 21 maart

 

Bloesemrit

Zaterdag 2 mei

 

Hemelvaart

20 mei t/m 24 mei

 

St Jorisrit

Zondag 14 juni

 

Zomerrit

Zaterdag 11 juli

 

Zomervakantierit

Zondag 9 augustus

 

Jubileumrit

Zaterdag 29 augustus

 

Pannenkoekenrit

Zaterdag 19 september

 

Snertrit

Zondag 19 Oktober

 
Eindejaarsavond Zaterdag 12 December  

 

10. Rondvraag

 11. Sluiting

De bijbehorende documenten staan hieronder. Klik op de link om het bestand te bekijken of te downloaden naar je computer.

Beste motorvrienden,

Op 12 maart is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van MC Ons Genoegen '45. De zaal is open om 20:00 uur, de vergadering start om 21:00 uur.

Locatie: Portes du Ski

De agenda van deze avond:

 1. Opening
 2. Goedkeuring Agenda ALV 2022
 3. Goedkeuring Notulen ALV 2020 (te lezen via de link onder de agenda)
 4. Jaarverslagen (aanwezig op de vergadering)
 5. Kascommissie
 6. Bestuursverkiezingen
 7. Vooruitblik 2022
 8. Evenementen 2022

      ALV

Zaterdag

12 Maart

Frissenneuzenrit

Zondag

27 Maart

Bloesemrit

Zaterdag

30 April

Hemelvaart rit

Donderdag-Zondag

26 Mei- 29Mei

Sint Joris rit

Zaterdag

11 Juni

Zomerrit

Zondag

10 Juli

Vakantie rit

Zondag

07 Augustus

Jubileum rit

Zaterdag

27 Augustus

Pannenkoekenrit

Zondag

18 September

Snertrit

Zaterdag

22 Oktober

Eindejaaravond

Zaterdag

10 December

 

9. Rondvraag

10. Sluiting

De bijbehorende documenten staan hieronder. Klik op de link om het bestand te bekijken of te downloaden naar je computer.

_DSC6998NWeb.JPG

Afgelopen zaterdag 24 september heeft Roelof Mulder, fotograaf van http://oogopnederland.nl/ridderkerk/ , foto's gemaakt van enkele leden en hun de motoren. En dat al rijdend langs de fotograaf, die dan natuurlijk snel moet afdrukken anders is de motor hem al voorbij.

Een aantal foto's staan hieronder.

 

 

Op zondag zijn de motoren van Suzan en Gert met met model Manon op de foto gezet door Roelof Mulder. Een bijzondere ervaring. Wat moet een fotograaf op veel details letten om alles er netjes op te krijgen zeg! Elk schaduw wordt uitgelicht, elk rimpeltje in de jurk moet worden gladgestreken en zo zijn er nog veel meer zaken waar rekening mee wordt gehouden.

Een paar foto's van Manon vind je hieronder.